A to Jazz Showcase za world music umetnike: Prijavi se!

U toku je otvoreni poziv za world music umetnike u povoju, za nastup na „A to JazZ Showcase” u okviru festivala „A to JazZ” u Bugarskoj, u julu. Rok za prijavu je 8. mart 2023.

Izvor: Saopštenje za medije / Magazin Etnoumlje

a to jazz

Član Europe Jazz Network-a, „A to JazZ Festival” prvi put u svojoj istoriji pokreće world music šoukejs, proširujući tako opseg muzičkih žanrove festivalskog programa.

„A to JazZ Showcase” biće održan dodatnog festivalskog dana, 6. jula 2023, na dve bine – Main stage i Night stage u prostoru „Toplocentrala”. „A to JazZ Festival & Showcase” je na otvorenom i održava se u Sofiji (Bugarska) u prepoznatljivom South Parku 2.

Otvoreni poziv za prijave se odnosi na world music umetnike u povoju, a rok je 8. mart 2023.

Mogu da se prijave svi mladi umetnici sa sedištem u Evropskoj uniji i podobnim zemljama (Island, Norveška, Lihtenštajn, Srbija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Severna Makedonija, Gruzija, Tunis i Ukrajina). Međunarodni žiri odabraće osam međunarodnih umetnika u povoju.

Festival će delimično pokriti putne troškove i obezbediti pun smeštaj za umetnike tokom tri dana u Sofiji. Organizatori ovog šoukejs događaja očekuju više od 20 međunarodnih delegata: bukera, festivalskih programera, muzičkih kuratora i novinara, kao i hiljade ljudi među festivalskom publikom – novim fanovima umetnika!

Odabrani muzičari imaće priliku da dobiju povratne informacije od profesionalaca, prošire svoju profesionalnu mrežu, možda dobiju i nove zakazane nastupe, kao i da učestvuju u edukativnim treninzima: „Kako se predstaviti” i „Izlazak na međunarodno tržište”.

Festival je deo projekta „UPBEAT – the European Showcase Platform for World Music”, koji finansira Europska unija.

. . .