Na istoku mašte: Todo Mundo 2022 (4)

Ciklus prikaza koncertnih večeri 10. World Music festivala ”Todo Mundo” zaokružujemo osvrtom na nastupe sastava Meybahar iz Mađarske i Perija iz Severne Makedonije. Ovo četvrto, završno veče, pod nazivom ”Na istoku mašte”, održano je u Beogradu, u Jevrejskom kulturnom centru, 24. septembra 2022. godine.

Read More

Skriveni dragulj: Todo Mundo 2022 (3)

Treće veče 10. festivala „Todo Mundo”, na pozornici Jevrejskog kulturnog centra, 23. septembra 2022, obeležili su nastupi koncertnih parova: Dunje Knebl, ovogodišnje dobitnice nagrade „Povelja sa statuetom Vojin Mališa Draškoci”, i Roka Margete iz Hrvatske i, u drugom delu, Julijane Laherstorfer i Simona Cehbauera iz Austrije, poznatijih kao duo Ramsch & Rosen.

Read More

Rootsology: Todo Mundo 2022 (1)

Deseti beogradski World Music Festival „Todo Mundo” je održan od  21 – 24. septembra 2022. Višednevna, jubilarna manifestacija je otpočela 21. septembra, u popodnevnim časovima, uličnom paradom. Iste večeri (Rootsology), otvoren je koncertni program, o čija prva dva koncerta ovde donosimo utiske.

Read More

Dani žege i očaranosti: Bitolj i Lokum Fest

Donosimo utiske o Bitolju i world music manifestaciji „Lokum Fest”, koja je od 21 – 23. jula 2022, imala svoje 16. izdanje. Ovaj festival je, baš kao i beogradski „Todo Mundo”, deo festivalske mreže u okviru aktuelnog evropskog projekta „MOST – The Bridge For Balkan Music”.

Read More

Uši na Mostu: WOMBA

Bili smo na događaju „WOMBA Showcase & Conference” u okviru EXIT-a, podržanom kroz evropski projekat „MOST – The Bridge for Balkan Music”. Vreme smo provodili u Vrdniku i na Petrovaradinskoj tvrđavi, od 7. do 10. jula 2022. godine…

Read More

Foto-galerija: Wardruna

Donosimo galeriju fotografija sa koncerta norveškog sastava Wardruna, koji je održan u Beogradu, na Stadionu Tašmajdan, 11. jula 2022. godine. Uvod u njihov premijerni koncert u Beogradu, koji pripada turneji Nordic Night Open Air 2022, predstavljali su nastupi bendova Lindy – Fay Hella & Dei Farne i Kalandra.

Read More

Šetnja u bašti zvukova

Na sredini između muzičke kritike i putopisa, članak donosi priču obavijenu oko desetog izdanja world music festivala „Gardens of Sounds” , koji je održan od 10 – 12. juna 2022, na jugu Poljske, u gradu Katovicama.

Read More

SRBIJA NA WOMEX-u

MICS

SRBIJA STVARA MUZIKU

PODRŽITE NAS

BALKAN CHART

NAGRADA DRAŠKOCI

POCKET GLOBE

ETNOFEST

European Folk Network

RADIO APARAT

CLASSICALL RADIO

OD ZLATA JABUKA

Emisija je otvorena za sve muzičke događaje i ličnosti koje afirmišu izvorno muzičko stvaralaštvo. Ona okuplja istraživače, melografe, etnologe, etnomuzikologe i izvođače. Zaviruje u arhive i „muzejske eksponate”, oživljava legende, običaje, rituale – deo muzičke prošlosti koja i danas u tragovima živi u muzičkoj praksi pojedinih sredina. Prati promene varijanti izvornih pesama i njihovo putovanje kroz vreme. Drugi program Radio Beograda, od ponedeljka do petka, od 11 do 11.55h

DISCO 3000

Emisija je posvećena world music sceni, novitetima, trendovima, festivalima i novim albumima. U etru je od 2000. godine, a na Trećem programu Radio Beograda se emituje od 7. oktobra 2015. Emisiju uređuje i vodi poznavalac svetske muzike i organizator više festivala Bojan Đorđević. Treći program Radio Beograda, utorkom od 22.45h.

PUT SVILE

Uz koristan prateći komentar koji nas bliže upoznaje sa kulturom, istorijom i narodom odakle je potekla, zahvaljujući autorki Ivani Komadini u „Putu svile“ osluškujemo muziku koju najčešće nikad ranije nismo čuli, niti ćemo imati prilike jer autorka odnekud iskopava same bisere nama nepoznatih kompozicija. Drugi program Radio Beograda, nedeljom od 13h.

BLOG BRZONOGA