Magazin Etnoumlje / Rubrika: Vesti

Prijavite se za drugi World Music Showcase Sofia!

Umetnici koji stvaraju u okviru široko postavljenog world music žanra imaju novu priliku da predstave svoju muziku međunaronoj publici! U Sofiji, od 4. do 7. jula 2024. biće održan drugi po redu World Music Showcase Sofia, u okviru prestižnog bugarskog festivala A to JazZ. Konkurs za prijave aplikacija je otvoren i traje do 9. februara, a rezulati se očekuju 11. marta.

26. 01. 2024.

Izvor: Magazin Etnoumlje / Saopštenje za medije

Prva bugarska šoukejs manifestacija usmerena na world music umetnike, koja se održava u sklopu velikog festivala A to JazZ, a u sponi sa rastućom evropskom šoukejs platformom Upbeat, imaće svoje drugo izdanje od 4. do 7. jula 2024!

U nastojanju da podrži world music izvođače sa Balkana i šire, organizatori proširuju ovogodišnji događaj sa 8 na 12 šoukejs-nastupa, otvarajući tako prostor za četiri benda više nego što je to bio slučaj na prošlogodišnjoj, prvoj manifestaciji World Music Showcase Sofia.

Kako bi se sam festival A to JazZ prilagodio ovakvom, nadograđenom šoukejs programu, mreži festivalskih lokacija biće dodata još jedna dvorana, namenjena upravo ovim događajima.

Konkurs za umetnike je otvoren i traje do 9. februara. Umetnici svoje aplikacije mogu podneti putem vebsajta matične firme A to JazZ (klikni na OVAJ LINK).

Spisak odabranih umetnika biće objavljen 11. marta. Slično kao i prošle godine, šoukejs umetnicima biće pokriveni putni troškovi, kao i smeštaj za tri noći u Sofiji, zatim biće omogućen slobodan pristup čitavom festivalu A to JazZ, uključujući i konferenciju, koja nudi brojne mogućnosti za umrežavanje sa više od 50 međunarodnih delegata.

Benefiti koje World Music Showcase Sofia nudi umetnicima podrazumevaju: mogućnost da se muzika predstavi posvećenoj publici, ali i međunarodnim profesionalcima (bukeri, menadžeri, festivalski programeri i novinari), zatim umrežavanje, kao i prisustvovanje i učešće na edukativnim tribinama koje će pomoći umetnicima da unaprede rad, uvećaju svoju publiku i razviju karijeru.

world music showcase sofia

Panorama Sofije, 2023 (foto: Marija Vitas)

Na prvom izdanju ove manifestacije, održanom 6. jula 2023, prisustvovalo je 10.000 ljudi, uključujući 35 međunarodnih delegata.

Podsetimo na to da se među odabranim umetnicima 2023. godine našao i atraktivni srpski duo Alice in WonderBand, čiji je nastup u Sofiji ima velikog odjeka i otvorio sastavu brojna vrata. Takođe, na jednom od panela („How to Showcase”) u okviru konferencijskog dela ovog šoukejs programa festivala A to JazZ, učestvovao je Bojan Đorđević, u ime beogradskog Udruženja Ring Ring.

. . .