Letnji onlajn kurs „Music as Heritageˮ

Mađarska organizacija Hangvető, zajedno sa Centralnoevropskim letnjim univerzitetom, otvorila je konkurs za prijavu za treći Letnji kurs „Music as Heritageˮ, koji će biti održan onlajn od 28. juna do 6. jula 2021. godine.

Izvor: Magazin Etnoumlje

letnji kurs music as heritage

Balkan Taksim (foto: Miluţă Flueraş)

Letnji kurs „Muzika kao nasleđe – Interdisciplinarni pristup u teoriji i praksiˮ ostvario je svoj prvenac 2019. godine i to uživo za polaznike i predavače. Pandemija je naredne godine promenila format ovog kursa, koji je bio onlajn, a što će važiti i za 2021. godinu. Za polaznike (a bilo je učesnika i iz naše zemlje) ovo je bilo sjajno iskustvo, koje toplo preporučuju.

Glavne teme o kojima će se pričati na sedmodnevnom kursu su menadžment muzičke baštine, nacionalni identiteta i međukulturni dijalog, posmatrani iz ugla moderne etnomuzikologije, ali i uvođenje u digitalna istraživanja, toliko neophodna u današnjoj, digitalnoj eri.

Multimedijalne prezentacije i onlajn debate će biti glavne forme kursa, dok će studije slučaja imati fokus na bogatom nasleđu koje je ostavio Bela Bartok.

Svako od učesnika će imati priliku da razvije sopstvene projekte vezane za kulturnu baštinu.

Predavači će, između ostalih, ove godine biti Martin Stouks (Stokes; King’s College London), Džonatan Stok (Jonathan Stock; University College Cork), Rejčel Haris i Andžela Impi (Rachel Harris, Angela Impey; SOAS University of London) i Piter Laki (Peter; Bard College).

Rok za prijavu za Letnji kurs je 22. mart 2021. godine, a evo neophodnih linkova:

Prijava

Događaj na Fejsbuku

Za više informacija