Otvoreni poziv za muzičare u okviru velikog projekta „MOST”

 Izvor: WMAS

projekat most

Projekat MOST – logo

Projekat MOST je višegodišnji partnerski projekat, podržan od Evropske Unije kroz program Kreativna Evropa, u kojem su partneri 9 organizacija iz 8 zemalja. Vođstvo projekta pripada mađarskoj organizaciji Hangvető, koja je zalužna, između ostalog, za održavanje manifestacije kao što su WOMEX u Budimpešti 2015. godine (a nadamo se i ovog oktobra), zatim festivala „Budapest Ritmo” itd.

U okviru projekta, namenjenog umetnicima, organizatorima festivala, muzičkim agentima i drugima koji su uključeni u world music scenu, organizovano je nekoliko otvorenih poziva. Onaj koji je važan za muzičare je upravo u toku.

instrumenti

Ovo je link na kojem se mogu naći detaljni podaci o tome šta se sve nudi u okviru aktuelnog poziva, ako budete izabrani. Stvarno vredi pokušati, jer ono što se nudi jeste ozbiljna porška, koja će trajati tokom nekoliko sledećih godina, uz dobru mogućnost promocije, finansijke podrške i nastupa na nekim od showcase festivala (u Novom Sadu je plan da se taj festival održi 2021, a u Budimpešti 2023. godine).