Digitalno o ljudskim riznicama

Na Konkursu za sufinansiranje projekata za promovisanje kulture i umetnosti Republike Srbije u inostranstvu u digitalnom formatu, odobren je projekat World Music asocijacije Srbije pod nazivom Srbija : žive riznice / Serbia : Living Treasures.

Read More

Projekat „Vojvođanski gajdaši”

Ovoga puta ekipa World Music Asocijacije Srbije se obrela u Sivcu i Kikindi, i tom prilikom, od današnjih uzornih pregalaca i čuvara muzičke tradicije, starije i mlađe generacije, zabeležila gajdašku svirku, bećarce, šalajke i kazivanja.

Read More

Projekat „Pesma izvika”

World Music asocijacija Srbije uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, započela je 2014. godine seriju terenskih snimanja tradicionalne muzike. Prvo je realizovan projekat snimanja vokalnog oblika „pesma izvika” i objavljen kompakt disk sa pratećom knjižicom.

Read More

SRBIJA NA WOMEX-u

MICS

SRBIJA STVARA MUZIKU

PODRŽITE NAS

BALKAN CHART

NAGRADA DRAŠKOCI

POCKET GLOBE

ETNOFEST

European Folk Network

RADIO APARAT

BLOG FOLK MAGAZINE

CLASSICALL RADIO

OD ZLATA JABUKA

Emisija je otvorena za sve muzičke događaje i ličnosti koje afirmišu izvorno muzičko stvaralaštvo. Ona okuplja istraživače, melografe, etnologe, etnomuzikologe i izvođače. Zaviruje u arhive i „muzejske eksponate”, oživljava legende, običaje, rituale – deo muzičke prošlosti koja i danas u tragovima živi u muzičkoj praksi pojedinih sredina. Prati promene varijanti izvornih pesama i njihovo putovanje kroz vreme. Drugi program Radio Beograda, od ponedeljka do petka, od 11 do 11.55h

DISCO 3000

Emisija je posvećena world music sceni, novitetima, trendovima, festivalima i novim albumima. U etru je od 2000. godine, a na Trećem programu Radio Beograda se emituje od 7. oktobra 2015. Emisiju uređuje i vodi poznavalac svetske muzike i organizator više festivala Bojan Đorđević. Treći program Radio Beograda, utorkom od 22.45h.

PUT SVILE

Put svile, kao jedinstveno “radijsko putovanje”, do marta 2023. godine nedeljom je odvodilo slušaoce u neku od zemalja povezanih sa tradicionalnim Putem svile, uz aktuelna ostvarenja iz žanra “World music” i raritetne zapise tradicionalne muzike. Arhiva svih epizoda Drugi program Radio Beograda.

BLOG BRZONOGA