Koncert u čast “Ribaševki”

U subotu, 26. avgusta o.g. sa početkom u 13 časova, u Muzeju na otvorenom „Staro selo“ u Sirogojnu biće održan prigodan koncert posvećen ženskoj pevačkoj grupi „Ribaševke“ iz užičkog sela Ribaševine.

Read More

Priznanje „Budapest Ritmo Award” u ruke porodici iz Srbije

Priznatim kulturnim radnicima iz Srbije, članovima našeg tima (WMAS i Etnoumlje), Bojanu Đorđeviću i Mariji Vitas dodeljeno je prestižno priznanje „Budapest Ritmo Award”. Nagrada je uručena prošle sedmice, u glavnom gradu Mađarske, na čuvenom world music festivalu „Budapest Ritmo”.

Read More

Pripremimo se za 14. festival „Gergina”

Četrnaesto izdanje Internacionalnog festivala vlaške muzike „Gergina” biće održano u Negotinu, u Domu kulture „Stevan Mokranjac”, 17. i 18. aprila 2023. godine. Festivalu prethode „Dani Gergine”, od 10. do 14. aprila 2023.

Read More

SRBIJA NA WOMEX-u

MICS

SRBIJA STVARA MUZIKU

PODRŽITE NAS

BALKAN CHART

NAGRADA DRAŠKOCI

POCKET GLOBE

ETNOFEST

European Folk Network

RADIO APARAT

CLASSICALL RADIO

OD ZLATA JABUKA

Emisija je otvorena za sve muzičke događaje i ličnosti koje afirmišu izvorno muzičko stvaralaštvo. Ona okuplja istraživače, melografe, etnologe, etnomuzikologe i izvođače. Zaviruje u arhive i „muzejske eksponate”, oživljava legende, običaje, rituale – deo muzičke prošlosti koja i danas u tragovima živi u muzičkoj praksi pojedinih sredina. Prati promene varijanti izvornih pesama i njihovo putovanje kroz vreme. Drugi program Radio Beograda, od ponedeljka do petka, od 11 do 11.55h

DISCO 3000

Emisija je posvećena world music sceni, novitetima, trendovima, festivalima i novim albumima. U etru je od 2000. godine, a na Trećem programu Radio Beograda se emituje od 7. oktobra 2015. Emisiju uređuje i vodi poznavalac svetske muzike i organizator više festivala Bojan Đorđević. Treći program Radio Beograda, utorkom od 22.45h.

PUT SVILE

Uz koristan prateći komentar koji nas bliže upoznaje sa kulturom, istorijom i narodom odakle je potekla, zahvaljujući autorki Ivani Komadini u „Putu svile“ osluškujemo muziku koju najčešće nikad ranije nismo čuli, niti ćemo imati prilike jer autorka odnekud iskopava same bisere nama nepoznatih kompozicija. Drugi program Radio Beograda, nedeljom od 13h.

BLOG BRZONOGA