VESTI

Ranjen soldat: Prvi spot Rođenica

Rođenice su 30. juna objavile video-animaciju za pesmu „Ranjen soldat”, koju su zvučno snimile pre nekoliko meseci. Svežom pesmom i spotom Rođenice nas polako upoznaju sa svojim novim projektom.

Read More

Banija: Predavanje o specifičnoj tradiciji

Nikola Radeka i Branislav Stevanić, dvojica etnomuzikologa mlađe generacije, predstaviće muzičku tradiciju Banije na predavanju „Prikaz istraživanja i etnomuzikološke intervencije na Banijiˮ, koje će biti održano u Društvenom centru Krov, 18. juna 2020.

Read More

Festival „Morgenlandˮ: Balkans Beyond Brass

Festival „Morgenland” u Osnabriku, u svojoj šesnaestoj godini postojanja, posvećen je Balkanu. Naslov ovogodišnjeg izdanja je Balkans Beyond Brass. Prvi deo, od 18. do 27. juna, biće u online formatu, dok će publika u Osnabriku od 2. do 6. decembra pratiti drugi deo festivala.

Read More

Digitalno o ljudskim riznicama

Na Konkursu za sufinansiranje projekata za promovisanje kulture i umetnosti Republike Srbije u inostranstvu u digitalnom formatu, odobren je projekat World Music asocijacije Srbije pod nazivom Srbija : žive riznice / Serbia : Living Treasures.

Read More

Muzika iz filma „Odijeloˮ

Audio-izdanje sa muzikom iz hrvatskog kratkometražnog filma „Odijelo” objavljeno je 8. juna 2020. godine pod nezavisnom diskografskom etiketom Hitchtone Music & Promotion iz Zagreba.

Read More

DODELA NAGRADE

SRBIJA NA WOMEX-u

BALKAN CHART

European Folk Network

TODO MUNDO

ETNOFEST

RADIO APARAT

CLASSICALL RADIO

OD ZLATA JABUKA

Emisija je otvorena za sve muzičke događaje i ličnosti koje afirmišu izvorno muzičko stvaralaštvo. Ona okuplja istraživače, melografe, etnologe, etnomuzikologe i izvođače. Zaviruje u arhive i „muzejske eksponate”, oživljava legende, običaje, rituale – deo muzičke prošlosti koja i danas u tragovima živi u muzičkoj praksi pojedinih sredina. Prati promene varijanti izvornih pesama i njihovo putovanje kroz vreme. Drugi program Radio Beograda, od ponedeljka do petka, od 11 do 11.55h

DISCO 3000

Emisija je posvećena world music sceni, novitetima, trendovima, festivalima i novim albumima. U etru je od 2000. godine, a na Trećem programu Radio Beograda se emituje od 7. oktobra 2015. Emisiju uređuje i vodi poznavalac svetske muzike i organizator više festivala Bojan Đorđević. Treći program Radio Beograda, utorkom od 22.45h.

PUT SVILE

Uz koristan prateći komentar koji nas bliže upoznaje sa kulturom, istorijom i narodom odakle je potekla, zahvaljujući autorki Ivani Komadini u „Putu svile“ osluškujemo muziku koju najčešće nikad ranije nismo čuli, niti ćemo imati prilike jer autorka odnekud iskopava same bisere nama nepoznatih kompozicija. Drugi program Radio Beograda, nedeljom od 13h.

IZVORIŠTA

Ovom emisijom, Bilja Krstić vas vodi do samog korena tradicije. U emisiji će biti predstavljeni i sjajni muzičari koji su u samom vrhu top lista, pod etiketom „world music”. Prvi program Radio Beograda, subotom od 11.05h.

SAZVUČJA

Emisija koju uređuje Miodrag Andrić prati pojave i aktuelnosti u sferi svetske tradicionalne i world muzike. Emituje se na Radiju Beseda. Arhiva epizoda ove emisije nalazi se na sajtu Radija Beseda.

BLOG BRZONOGA