Budimo radoznali: Todo Mundo je pred nama

Deseti world music festival „Todo Mundo”, pod sloganom „Budimo radoznali”, biće održan u Beogradu, od 21. do 24. septembra 2022. godine, na različitim lokacijama. Pripremljen je bogat, raznovrsni program, u koji ulazi osam koncerata, međunarodna konferencija, ulična parada i razgovor jednog od umetnika sa studentima.

Read More

Iskon u sinagogi

Grupa Iskon će održati koncerte u Subotičkoj sinagogi 17. septembra i u Sinagogi u Novom Sadu 24. septembra.

Read More

Dunja Knebl je dobitnica nagrade „Draškoci” za 2022. godinu

Dunja Knebl je deseti dobitnik nagrade „Povelja sa statuetom Vojin Mališa Draškoci”. Nagrada će umetnici biti svečano uručena na world music festivalu „Todo Mundo” u Beogradu, u Jevrejskom kulturnom centru, 23. septembra, sa početkom u 20 časova. Nakon dodele nagrade, Dunja Knebl će održati koncert u duu sa Rokom Margetom.

Read More

Tamikrest ponovo u Beogradu

Tuareški sastav Tamikrest održaće svoj drugi do sada nastup u Beogradu, 24. juna 2022. godine u klubu Drugstore sa početkom u 21h u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke.

Read More

SRBIJA NA WOMEX-u

MICS

SRBIJA STVARA MUZIKU

PODRŽITE NAS

BALKAN CHART

NAGRADA DRAŠKOCI

POCKET GLOBE

ETNOFEST

European Folk Network

RADIO APARAT

CLASSICALL RADIO

OD ZLATA JABUKA

Emisija je otvorena za sve muzičke događaje i ličnosti koje afirmišu izvorno muzičko stvaralaštvo. Ona okuplja istraživače, melografe, etnologe, etnomuzikologe i izvođače. Zaviruje u arhive i „muzejske eksponate”, oživljava legende, običaje, rituale – deo muzičke prošlosti koja i danas u tragovima živi u muzičkoj praksi pojedinih sredina. Prati promene varijanti izvornih pesama i njihovo putovanje kroz vreme. Drugi program Radio Beograda, od ponedeljka do petka, od 11 do 11.55h

DISCO 3000

Emisija je posvećena world music sceni, novitetima, trendovima, festivalima i novim albumima. U etru je od 2000. godine, a na Trećem programu Radio Beograda se emituje od 7. oktobra 2015. Emisiju uređuje i vodi poznavalac svetske muzike i organizator više festivala Bojan Đorđević. Treći program Radio Beograda, utorkom od 22.45h.

PUT SVILE

Uz koristan prateći komentar koji nas bliže upoznaje sa kulturom, istorijom i narodom odakle je potekla, zahvaljujući autorki Ivani Komadini u „Putu svile“ osluškujemo muziku koju najčešće nikad ranije nismo čuli, niti ćemo imati prilike jer autorka odnekud iskopava same bisere nama nepoznatih kompozicija. Drugi program Radio Beograda, nedeljom od 13h.

BLOG BRZONOGA