MOST – NOVI POZIV ZA MUZIČARE, FESTIVALE I MENADŽERE

Projekat „Most”, koji u saradnji sa partnerima iz sedam zemalja predvodi mađarska asocijacija Hangvető, uz podršku programa „Kreativna Evrope”, objavio je da su otvoreni novi pozivi za učešće u programu i dobijanje podrške. Objavljena su tri poziva, a krajnji rok za prijavljivanje je 12. decembar 2021.

Read More

Ked som ishol: Novi spot i singl Dunje i Roka

Hrvatski duo Dunja Knebl i Roko Margeta uskoro će nas obradovati svojim drugim albumom „Songbook Songs”, koji će biti objavljen 5. novembra 2021. u izdanju kuće „Geenger Records”. Nakon prvog singla i spota kojim su u septembru započeli niz najava albuma, duo je 8. oktobra objavio spot za još jedan singl – pesmu „Ked som ishol”.

Read More

Rawdjenice – koncept sirovog

Veoma užurban i uzbudljiv period za domaći ženski a cappella trio Rodjenice! Tokom septembra i oktobra imale su koncerte na tri značajna domaća festivala, objavile su spot „Rawdjenice” (26.09) i istoimeni album (4.10).

Read More

Premijera kolonije „Polja”

Muzička kolonija „Polja” je umetnička manifestacija koja se 3. i 4. septembra premijerno održava u selu Šutci, u srcu Šumadije, na sat vremena udaljenosti od Beograda.

Read More

SRBIJA NA WOMEX-u

USKORO

SRBIJA STVARA MUZIKU

PODRŽITE NAS

BALKAN CHART

NAGRADA DRAŠKOCI

TODO MUNDO

ETNOFEST

European Folk Network

RADIO APARAT

CLASSICALL RADIO

OD ZLATA JABUKA

Emisija je otvorena za sve muzičke događaje i ličnosti koje afirmišu izvorno muzičko stvaralaštvo. Ona okuplja istraživače, melografe, etnologe, etnomuzikologe i izvođače. Zaviruje u arhive i „muzejske eksponate”, oživljava legende, običaje, rituale – deo muzičke prošlosti koja i danas u tragovima živi u muzičkoj praksi pojedinih sredina. Prati promene varijanti izvornih pesama i njihovo putovanje kroz vreme. Drugi program Radio Beograda, od ponedeljka do petka, od 11 do 11.55h

DISCO 3000

Emisija je posvećena world music sceni, novitetima, trendovima, festivalima i novim albumima. U etru je od 2000. godine, a na Trećem programu Radio Beograda se emituje od 7. oktobra 2015. Emisiju uređuje i vodi poznavalac svetske muzike i organizator više festivala Bojan Đorđević. Treći program Radio Beograda, utorkom od 22.45h.

PUT SVILE

Uz koristan prateći komentar koji nas bliže upoznaje sa kulturom, istorijom i narodom odakle je potekla, zahvaljujući autorki Ivani Komadini u „Putu svile“ osluškujemo muziku koju najčešće nikad ranije nismo čuli, niti ćemo imati prilike jer autorka odnekud iskopava same bisere nama nepoznatih kompozicija. Drugi program Radio Beograda, nedeljom od 13h.

BLOG BRZONOGA