In memoriam: Olga Krasojević

Na dan Svetog Trifuna, 14. februara 2024. godine, ovaj svet je zauvek napustila Olga Krasojević, izvanredna tradicionalna umetnica iz rudničkog kraja, članica, solistkinja i vođa Izvorne grupe Crnućanka.

Read More

Prijavite se za drugi World Music Showcase Sofia

Umetnici koji stvaraju u okviru široko postavljenog world music žanra imaju novu priliku da predstave svoju muziku međunaronoj publici! U Sofiji, od 4. do 7. jula 2024. biće održan drugi po redu World Music Showcase Sofia. Konkurs za prijave aplikacija je otvoren i traje do 9. februara.

Read More

Magija ne prestaje: Trio Tjuljuš/Josifovski/Kovač

Koncertna serija Magija ne prestaje predstavlja internacionalne umetnike: Trio Tjuljuš/Josifovski/Kovač u okviru projekta „Burning from The Inside”. Koncertom u Beogradskoj filharmoniji, zakazanim za petak, 8. decembar 2023, umetnici završavaju turneje za tekuću godinu, nakon više od 100 nastupa širom sveta sa različitim projektima.

Read More

Drugi “Meta World Festival” se bliži

Drugo izdanje festivala savremenog stvaralaštva “Meta World” biće održano u Beogradu, od 9. do 15. decembra 2023. Na samom otvaranju očekuje nas nastup iranskog umetnika na kamančeu Kejhana Kalhora i vrhunskog domaćeg sastava Ansambl Metamorfozis.

Read More

Koncerti povodom Dana Republike Kazahstan

Povodom Dana Republike Kazahstan u Zadužbini Ilije M. Kolarca u u ponedeljak, 30. oktobra u 19 časova biće održan koncert pod nazivom „Most među epohama”. Tom prilikom nastupaće etno-folklorni ansambl Turan.

Read More

SRBIJA NA WOMEX-u

MICS

SRBIJA STVARA MUZIKU

PODRŽITE NAS

BALKAN CHART

NAGRADA DRAŠKOCI

POCKET GLOBE

ETNOFEST

European Folk Network

RADIO APARAT

BLOG FOLK MAGAZINE

CLASSICALL RADIO

OD ZLATA JABUKA

Emisija je otvorena za sve muzičke događaje i ličnosti koje afirmišu izvorno muzičko stvaralaštvo. Ona okuplja istraživače, melografe, etnologe, etnomuzikologe i izvođače. Zaviruje u arhive i „muzejske eksponate”, oživljava legende, običaje, rituale – deo muzičke prošlosti koja i danas u tragovima živi u muzičkoj praksi pojedinih sredina. Prati promene varijanti izvornih pesama i njihovo putovanje kroz vreme. Drugi program Radio Beograda, od ponedeljka do petka, od 11 do 11.55h

DISCO 3000

Emisija je posvećena world music sceni, novitetima, trendovima, festivalima i novim albumima. U etru je od 2000. godine, a na Trećem programu Radio Beograda se emituje od 7. oktobra 2015. Emisiju uređuje i vodi poznavalac svetske muzike i organizator više festivala Bojan Đorđević. Treći program Radio Beograda, utorkom od 22.45h.

PUT SVILE

Put svile, kao jedinstveno “radijsko putovanje”, do marta 2023. godine nedeljom je odvodilo slušaoce u neku od zemalja povezanih sa tradicionalnim Putem svile, uz aktuelna ostvarenja iz žanra “World music” i raritetne zapise tradicionalne muzike. Arhiva svih epizoda Drugi program Radio Beograda.

BLOG BRZONOGA