Magazin Etnoumlje / Rubrika: Vesti

Villagers of Ioannina City ponovo u Srbiji!

Nakon prošlogodišnje veoma posećene evropske turneje tokom koje su po prvi put gostovali u Srbiji Villagers of Ioannina City nastupiće u organizaciji MM concerts i Serbian Hellbangers 10. oktobra u Domu omladine Beograda.

Izvor: Magazin Etnoumlje

Vodeći grčki  stoner-progresiv bend u Srbiju dolazi u sklopu sklopu ovogodišnje turneje koja nosi naziv Through Space & Time”. Istoimeni dvostruki CD i trostruki LP album je i povod za najnovije krstarenje starim kontinentom gde će bend fanove provesti kroz magično putovanje i odsvirati sve probrane hitove iz dosadašnje karijere benda.

Ovi momci iz okolnih sela Janjine-grada (sedište oblasti Epir, Grčka), u svoj osnovni stoner-progresiv zvuk utkali su bogato narodno zvučno nasleđe zavičaja. Uz neparne ritmove i polifono pevanje, njihova muzika je obogaćena zvucima klarineta, gajdi, kavala, flojera i drugih tradicionalnih instrumenata. Inspiraciju crpu iz epirskog predela, grčkog narodnog stvaralaštva, cikličnog shvatanja prirode i kosmosa, ali ne zaobilaze ni aktuelne društvene teme.

Prvim izvanrednim koncertom održanim pre nepunih godinu dana u Novom Sadu bend je ostavio odlične utiske na publiku.

Ulaznice je moguće nabaviti preko Tickets.rs. Erly bird ulaznice su već raspordate. Cena karata u pretprodaji je 2.600 dinara, dok će na dan koncerta koštati 3.500 dinara.