Novo Etnoumlje pod prstima

I pored problema sa kojima se suočavaju štampani mediji, a posebno periodika koja se bavi temama iz oblasti kulture i umetnosti, magazin Etnoumlje opstaje i na papiru, uporedo sa svojim vitalnijim digitalnim sabratom. Upravo je objavljeno 33. izdanje našeg časopisa.

Izvor: WMAS

etnoumlje 33

Naslovnica 33. izdanja magazina Etnoumlje

Posle dve godine pauze, magazin Etnoumlje, koji piše o aktuelnostima i dešavanjima iz oblasti tradicionalne i world muzike prevashodno u regionu, ali i šire, pojavio se u svom 33. broju, sa Ansamblom Vujičić na naslovnici i u centralnoj rubrici Opus, fokus…, gde urednica Marija Vitas kroz razgovor sa Miroslavom Brcanom, osim o ansamblu, „koji i kad štrika brza kola, uvek nosi smirenost i narodsku prirodnost”, donosi i priču o Srbima u Mađarskoj, nekad i sad.

U izdanju Etnoumlje 33, kao i u prethodnim brojevima, dočekaće vas rubrike Bez paradajza, molim!, Profilisanje, Folklorne frekvence, Izvrnuta torta, Uši pišu, Arhivalije, Umlje i etno, Naša posla, Knjigu pod mišku, Noge na tabureu, Točkovi, pruge, talasi, krila… Između ostalog, izveštavamo sa festivala „Todo Mundo” i „Estam”, šaljemo razglednice iz Uzbekistana i katalonske Manrese, razgovaramo sa Nedom Nikolić i Dorianom Jovanovićem, oživljavamo sećanja na Vasiliju Radojčić, prikazujemo 14 aktuelnih diskografskih ostvarenja, govorimo o beogradskom koncertu i fenomenu Dead Can Dance koji traje četiri decenije, prenosimo utiske sa Sabora u Rožanstvu, izveštavamo sa WOMEX-a u Finskoj…

U prilogu magazina Etnoumlje 33 nalazi se vodič Serbia: Balkan Echo, publikacija kojom smo se 2018. godine predstavili na WOMEX-u, a koja sadrži i audio disk.

Podsećamo, od 2018. godine, World Music asocijacija Srbije unapređuje svoj Internet portal koji uključuje i digitalno izdanje Etnoumlja. I pored toga, odluka asocijacije je da zadrži magazin Etnoumlje u štampanom obliku, tako da jednom godišnje svi poklonici tradicionalne i world muzike u Srbiji imaju priliku da osete štamparsku boju i papir pod prstima.

Magazin Etnoumlje možete poručiti putem imejla: etnoumlje.urednik@gmail.com

PDF verziju možete kupiti na: novinarnica.net/novine/etnoumlje