Magazin Etnoumlje / Rubrika: Vesti

GLAS ZEMANA 2024

Otvoren je konkurs za učešće na takmičenju Glas Zemana 2024, koje će biti održano u avgustu, u okviru sedmog World Music Festa Zeman, u Novom Pazaru. Rok za prijave za takmičenje je 15. jul 2024.

3. 07. 2024.

Izvor: Magazin Etnoumlje / World Music Fest Zeman

glas zemana 2024

U sklopu manifestacije World Music Fest Zeman, koji će biti održan od 2. do 4. avgusta 2024. godine u Novom Pazaru, kao i prethodnih godina, održaće se takmičenje Glas Zemana, s namerom očuvanja i promocije balkanske muzike.

Upravo ovo takmičenje je do sada okupljalo stotine izvođača iz cele regije, koji su, osim nastupanja na festivalu, imali priliku da upoznaju muzičare iz celog sveta i postanu deo internacionalne umetničke mreže.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da pošalju video snimak ličnog izvođenja zajedno sa osnovnim informacijama na adresu glaszemana@gmail.com najkasnije do 15. jula 2024. godine.

Pesma koju kandidat prijavljuje mora biti isključivo iz domena tradicionalne muzike Balkana ili muzike napisane u tom maniru, uključujući i autorska dela napisana u duhu tradicionalne muzike Balkana.

Ukoliko se kandidat prijavljuje na konkurs sa autorskom kompozicijom, delo treba biti prijavljeno sa postojećim aranžmanom.

Stručni žiri, sačinjen od akademskih muzičara, odabraće osam najboljih izvođača koji će se predstaviti na festivalu. Pobednike očekuju novčane nagrade u iznosu od: 700 € (I mesto), 500 € (II mesto) i 300 € (III mesto).

. . .