MOST – NOVI POZIV ZA MUZIČARE, FESTIVALE I MENADŽERE

Projekat MOST, koji u saradnji sa partnerima iz sedam zemalja (među njima je i EXIT Fondacija) predvodi mađarska asocijacija Hangvető, uz podršku programa „Kreativna Evrope”, objavio je da su otvoreni novi pozivi za učešće u programu i dobijanje podrške. Objavljena su čak tri poziva, a krajnji rok za prijavljivanje je 12. decembar 2021. godine. Ovaj četvorogodišnji projekat ima za cilj podršku muzici Balkana, na izuzetno širokim  osnovama.

Izvor: Magazin Etnoumlje

most

Ovo je drugi konkurs u okviru projekta MOST, a svakako je najznačajniji poziv za grupe i muzičare. Više o samom pozivu, kao i formular za prijavu možete naći na ovom linku.

Projekat MOST pruža do sada najznačajniju moguću podršku, koja može da omogući bendovima početak proboja na world music sceni Evrope. U prethodnom pozivu su, od domaćih sastava, izabrani Naked, Shira utfila i Rodjenice. Sve tri pomenute grupe su u međuvremenu, pored ostalog, realizovale i spotove uz podršku MOST-a.

Drugi poziv u okviru konkursa projekta MOST se odnosi na festivalsku razmenu, u okviru koje će festivali i koncertne serije sa Balkana razmenjivati iskustva i znanje, kao i grupe sa nekim od world music festivala koji se održavaju u zemljama EU. Više o prijavljivanju na ovaj konkurs naći ćete ovde.

I poziv za Management Training je od značaja za sve koji se bave kulturom, promocijom, bukiranjem, pravljenjem programa festivala i vođenjem koncetnih prostora. Za sve detalje pogledajte na ovom linku.

Ako se do sada niste prijavljivali na konkurse MOST-a, sad jeste prilika za to, jer prijavljivanje je jednostavno, a potencijalni benefiti su veliki. Ugrabite vašu šansu!

. . .