Magazin Etnoumlje / Rubrika: Vesti

„NBR” 2

Od 25. do 27. 8. u Sremskim Karlovcima održaće se drugi po redu “Novi balkanski ritam”, internacionalni festival telesne muzike, jedini događaj ove vrste u regionu.

.

Izvor: Magazin Etnoumlje

Festival će se održati od 25. do 27. avgusta u Sremskim Karlovcima u ekološkom centru “Radulovački”. Predavači i izvođači na festivalu, pored domaćih umetnika, grupe Alice in WonderBand, biće Maks Polak (Max Pollak) iz Njujorka, Ana Ljombart (Anna Llombart) iz Barselone, Elena Hristova iz Skoplja sa bendom Baklava i Ben Šic (Ben Schuetz) iz Hamburga.

Učesnici će imati priliku da pohađaju dvanaest radionica telesne muzike na festivalu “Novi balkanski ritam”. Festivalski koncert je 25. avgusta u 21 čas i na njemu nastupaju predavači. Veče otvorene scene će biti 26. avgusta u 21 čas. Oba događaja su otvorena za publiku, a ulaz je besplatan.

Partneri na festivalu su Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci, Pokret gorana Vojvodine, ekološki centar “Radulovački”, SOŠO “Milan Petrović”, Novi Sad, a festival organizuje udruženje “Otvoreni krug Novi Sad”. Festival je podržao Grad Novi Sad. Sredstva su prikupljena i preko crowdfunding kampanje na platformi “Dobri Dabar” udruženja “Loud crowd”.

Pročitajte više o festivalu:

https://aliceinwonderband.com/festival-novi-balkanski-ritam/

. . .