WARDRUNA 11. JULA 2022. NA TAŠMAJDANU

Koncertna atrakcija, norveški bend Wardruna, nakon odloženog nastupa u novembru, održaće koncert 11. jula 2022. godine na stadionu Tašmajdan. Beograd je jedini grad u regionu gde će Wardruna nastupiti u okviru evropske turneje „Nordic Night Open Air Tour 2022”.

Izvor: Magazin Etnoumlje / Saopštenje za medije

 

Iako je prvobitno planirano da beogradski koncert bude deo turneje koja se održava u zatvorenim dvoranama, menadžment benda je odlučio da Beograd uvrsti na listu gradova koji će biti deo evropske turneje „Nordic Night Open Air Tour 2022“ tokom jula meseca 2022. godine. Ovo će ujedno biti i slavljenička turneja, jer se naredne godine navršava dve decenije rada ovog benda, koji na svojim nastupima širom sveta predstavlja staru mudrost i tradiciju Skandinavije, a čiji su koncerti uvek rasprodati.

Zbog još uvek neizvesne situacije i stalnih promena propisa i ograničenja putovanja od zemlje do zemlje, nemamo druge mogućnosti nego da evropsku turneju pomerimo na 2022. i 2023. godinu. Jedino pozitivno u celoj situaciji je što smo na listu dodali još nekoliko gradova. U svoje ime i celog Wardruna tima, želeo bih da vam se zahvalim na strpljenju, razumevanju i podršci tokom ovog izazovnog perioda“ izjavio je Einar Selvik, osnivač grupe.

Bend Wardruna je poznat i po tome što održavaju ograničeni broj koncerata tokom godine, tako da evropska turneja 2022. godine obuhvata samo 11 gradova, a Beograd je jedina prestonica sa prostora bivše Jugoslavije gde će Wardruna nastupiti.

Magiju skandinavskog folka članovi benda Wardruna prenose publici koristeći antičke nordijske instrumente, ali i tradiciju skandinavskih pesnika i pripovedača bez žanrovskih ograničenja. Njihovi nastupi su dinamični, a svaki koncert je drugačiji, jer se na poseban način povezuju sa ljudima i prostorom u kome nastupaju.

Wardruna, photo Ole Johs. Brye

Popularna serija „Vikinzi”, za koju su Einar Selvik i Wardruna komponovali muziku, doprinela je popularizaciji njihovog stvaralaštva i da publika širom sveta željno očekuje svaki njihov koncert.

Ulaznice za ovaj nesvakidašnji koncert se mogu kupiti na prodajnim mestima i preko online servisa tickets.rs po cenama od 3.200 dinara za tribine i 3.900 dinara za sedenje u parteru. Sve do sada kupljene ulaznice važe za koncert koji će biti održan 11. jula 2022. godine na Tašmajdanu.

.  .  .

Oznake: Wardruna