Poziv Zeman Festa za pevače

Izvor: Zeman Fest

World Music Fest Zeman iz Novog Pazara poziva umetnike da se prijave na konkurs Glas Zemana, namenjen takmičenju pevača u izvođenju balkanske muzike.

zeman

U sklopu „World Music Festa Zeman”, koji će biti održan od 26. do 30. jula 2021. godine u Novom Pazaru, kao i prethodnih godina, održaće se takmičenje Glas Zemana, s namerom očuvanja balkanske muzike. Upravo ovo takmičenje je do sada okupljalo desetine izvođača iz cele regije, koji su, osim nastupanja na festivalu, imali priliku da upoznaju muzičare iz celog sveta i postanu deo internacionalne umetničke mreže.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da pošalju video snimak ličnog izvođenja zajedno sa osnovnim informacijama na adresu glaszemana@gmail.com najkasnije do 10. jula 2021. godine.

Pesma koju kandidat prijavljuje mora biti isključivo iz domena tradicionalne muzike Balkana ili muzike napisane u tom maniru, uključujući i autorska dela napisana u duhu tradicionalne muzike Balkana.

Ukoliko se kandidat prijavljuje na konkurs sa autorskom kompozicijom, delo treba biti prijavljeno sa postojećim aranžmanom.

Stručni žiri, sačinjen od akademskih muzičara, odabraće deset najboljih izvođača koji će se predstaviti na festivalu.

Pobednike očekuju novčane nagrade u iznosu od:

I mesto – 500 €

II mesto – 300 €

III mesto – 200 €

Više informacija na web stranici festivala, kao i na Fejsbuk stranici.