Poziv Zeman Festa za pevače

Izvor: PR Zeman Fest

World Music Fest Zeman iz Novog Pazara poziva umetnike da se prijave na konkurs Glas Zemana, namenjen takmičenju pevača u izvođenju balkanske muzike.

glas zemana

U sklopu „World Music Festa Zeman”, kao i prethodnih godina, održaće se takmičenje Glas Zemana, s namerom očuvanja balkanske muzike. Upravo ovo takmičenje je do sada okupljalo desetine izvođača iz cele regije, koji su, osim nastupanja na festivalu, imali priliku da upoznaju muzičare iz celog sveta i postanu deo internacionalne umetničke mreže.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da pošalju video snimak u ličnom izvođenju zajedno sa osnovnim informacijama na glaszemana@gmail.com najkasnije do 22. septembra 2020. godine. Pesma koju kandidat prijavljuje mora biti isključivo iz domena tradicionalne muzike Balkana ili muzike napisane u tom maniru.

Stručni žiri će odabrati osam najboljih izvođača koji će proći u finale. Rezultati konkursa će biti objavljeni 25. septembra.

Vizual ovogodišnjeg festivala

Podsećamo da će se ovogodišnji festival održati u online formatu – putem društvenih mreža festivala i TV prenosa na Radio Televiziji Novi Pazar. Festival će trajati od 29. do 31. oktobra:

29.10 – Lynn Adib, umetnica iz Damaska sa adresom u Parizu koja će se predstaviti sa svojim jazz triom,

30.10 – Klasična muzika savremenog sveta: Koncert kompozitora poreklom iz Sandžaka,

31.10 – „Glas Zemana“, takmičenje u izvođenju etno muzike Balkana.