Karakterističan svet koji delimo

 Izvor: WMAS

Prvi onlajn koncert muzičkog i pozorišnog dvojca Alice in WonderBand biće održan 17. juna, sa početkom u 21 čas, preko onlajn platforme Artist Lockdown iz Londona.

prvi onlajn koncert

Predstava „Da i re, telo kao instrument”, Beograd, BELEF, 2017 (foto: Radmila Jeremić)

U višemesečnom periodu izolacije, nastalom usled pandemije korona virusa, muzičari su se ispostavili kao jedna od najugroženijih društvenih grupa. Potreba za kontaktom sa publikom, kao i neophodnost da se ostane prisutan, vidljiv i aktuelan, doveli su do novog trenda ili, bolje rečeno, nove nužde, materijalizovane kroz format onlajn nastupa.

U početku problematičnog perioda ta praksa je podrazumevala plasiranje besplatnih sadržaja, čime su muzičari, osim sopstvene promocije, ujedno i drugim ljudima obogaćivali svakodnevicu u karantinu.

Danas, kada se svet postepeno i mestimično budi, a uz to i privreda i ekonomija, faza besplatnih onlajn koncerata ustupa mesto onlajn nastupima koje valja platiti, tj. finansijski podržati.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/NnaCZAI92-U" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Naš kreativni i agilni dvojac Alice in WonderBand (AWb), svestan ovakvih tendencija u svetu muzike, s pravom se odlučuje na isti korak:

„Svi koji su prethodnih meseci provodili vreme u karantinu, sada bi trebalo da se sete umetnika koji su nesebično delili svoje sadržaje, i da ih podrže, a posebno nezavisne, samostalne umetnike” – smatra Ana Vrbaški, jedna od dva stuba ovog dua koji mahom rezidira na Fruškoj Gori.

Prvi onlajn koncert Alice in WonderBand-a predstavlja tradicionalnu muziku iz Srbije i zemalja Balkana u svežim, drugačijim aranžmanima. Kroz spoj telesnih perkusija i pevanja kulturna baština ovog podneblja biće izvedena na neposredan, uzbudljiv i nesvakidašnji način.

Program će da obuhvati pesme iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne, Bugarske, Rumunije, Albanije i Mađarske, opisujući karakterističan svet koji delimo, ne samo u geografskom smislu, već emotivno i istorijski.

alice in wonderband

Alice in WonderBand © Body Rhythm Hamburg festival 2019.

Karte za koncert je moguće kupiti elektronskim putem.

Registracija je jednostavna. U svega nekoliko koraka se dobije pristup koncertu, koji se na platformi održava od 21 do 22 h 17. juna. Ulaznica se plaća po uređaju, a ne po osobi.

„Ovaj koncert će vas napuniti pozitivnom energijom i vratiti korenima” – obećava Alice in WonderBand.