Postanite akademski školovani za rad u folkornom ansamblu

Izvor: WMAS

U toku je DRUGI UPISNI ROK za upis na osnovne akademske studije SCENSKE NARODNE IGRE I MUZIKE na Institutu za umetničku igru u Beogradu.

studije scenske narodne igre i muzike

Na jednom od časova na studijama „Scenske narodne igre i muzike” (izvor: Institut za umetničku igru)

Scenska narodna igra i muzika jesu prve akademske studije u Srbiji o narodnoj igri i koreografiji, narodnom sviranju i pevanju, profesionalnom izvođenju i pedagogiji.

Pripremna nastava za drugi upisni rok na osnovne akademske studije SCENSKE NARODNE IGRE I MUZIKE traje od 11. do 17. septembra (izuzev vikenda). Prijemni ispit je 18. 9. 2019. godine.

Kandidati se mogu prijaviti putem on-line PRIJAVNOG OBRASCA ili na adresu: prijave@iui.rs.

anton andonov master klas scenske narodne igre i muzike

Dr Anton Andonov i polaznici master klasa u Beogradu. Izvor: Institut za umetničku igru

Ovim studijskim programom Institut za umetničku igru podstiče razvoj scenske narodne igre i muzike, koreografskog stvaralaštva, narodnog sviranja na tradicionalnim i drugim instrumentima, i tradicionalnog, etno i radijskog pevanja; pruža mogućnosti za saradnju sa najeminentnijim stručnjacima u zemlji i regionu, i osigurava dalji opstanak naše narodne igre i muzike u rukama obrazovanih učitelja, koreografa, umetničkih rukovodilaca.

Postanite akademski školovani za rad u folklornom ansamblu, bilo amaterskom ili profesionalnom, u Srbiji ili u dijaspori.

Institut za umetničku igru (IUI) je prva i jedina obrazovna institucija u Srbiji koja je u celosti posvećena UMETNIČKOJ IGRI! Postanite deo nje!

Preuzmite BROŠURU o studijskom programu.