Mostar Sevdah Reunion: spektakl u najavi

Izvor: WMAS

Slavne „sevdalijeˮ ponovo gostuju u Srbiji, na radost mnogih obožavalaca svedaha, balkanskog zvuka i vrele koncertne atmosfere. Pred nama su koncerti u Beogradu (15. mart) i Užicu (16. mart)

Foto: Promo

Rodonačelnici neosevdaha su postali stalna koncertna atrakcija za publiku u Srbiji: iako grupa već decenijama (obeležili su 20 godina postojanja) sa velikim uspehom nastupa širom Evrope, ponovo  se vraćaju publici koja će sa njima zapevati poznate pesme. Ovaj put u rasporedu turneje se našlo mesta za koncerte u Beogradu i Užicu.

Nakon rasprodatih sala Kolarca i Mikser House-a, beogradskim koncertom 15. marta u Dorćol Platz-u Kraljevi sevdaha žele da opravdaju svoj trenutni uspeh na svetskim World music top listama. Najnovijim albumom The Balkan Autumn u izdanju holandskog izdavača Snail Records, bend je svetskoj sceni predstavio jednu od najbolje čuvanih tajni balkanske muzike – Milutina Sretenovića Sretu, koji je svoj TV debi imao u čuvenoj emisiji Nikad nije kasno. Osnivaču benda Dragom Šestiću i ekipi dovoljno je bilo samo jednom da ga vide i čuju uživo – onda kada im se pojavio kao specijalni gost povodom obeležavanja 80 godina od rođenja Kralja romske muzike, pokojnog Šabana Bajramovića – da bi ga pozvali da nastupaju zajedno. Sreta peva svoje pesme, kao i svoje prepeve legendarnog Kralja.

Ali, ni sevdah repertoar neće biti zapostavljen u koncertnom programu koji nas očekuje najpre u Beogradu, i za koji, s obzirom na iskustvo sa MSR-om, možemo da predvidimo da će trajati možda i tri sata. Podsećamo da će na koncertima učestvovati i pevačica Antonija Batinić, koja je sada već više od godinu dana stalni član benda.

Ulaznice za beogradski koncert mogu se naći na prodajnim mestima GIGS TIX-a, kao i na blagajni Dorćol Platz-a. Cena ulaznice je 1.100 dinara. Koncert je najavljen za 21 čas.

Sledeće večeri, 16. marta će Mostar Sevdah Reunion nastupiti u Gradskom kulturnom centru u Užicu, gde su prošle godine rasprodali koncert i ostavili brojne ljubitelje tužne zbog činjenice da mesta u sali nije bilo za sve zainteresovane. Koncert će početi u 21.00, a ulaznice se mogu kupiti u Klubu Gradskog kulturnog centra svakog dana, osim nedelje, od 08  do 23 časa, po ceni od 800 dinara u pretprodaji. Karte će na dan koncerta koštati 1.000 dinara.