World Music festival „ESTAM” u Kragujevcu

Autor: WMAS

World Music Festival „Estam” biće održan 14. i 15. decembra 2018. u Knjaževsko – srpskom teatru u Kragujevcu, sa početkom od 20 časova. Organizator je Studentski kulturni centar Kragujevac u saradnji sa Knjaževsko-srpskim teatrom.

Dvodnevni muzički festival okupiće izvođače muzike balkanskih prostora, sevdaha, muzike Mediterana, Bliskog Istoka, jevrejske i arapske tradicije.

Prvog dana festivala nastupiće Jovan Pavlović, harmonikaš i Marko Marković, trubač, kao i grupa „Shira U’tfila”, koja se bavi istraživanjem, aranžiranjem i izvođenjem sefardske muzike Balkana, Mediterana i Bliskog Istoka.

Drugi dan je predviđen za renomirani Damir Imamović Sevdah Takht, kao i „Elektik Orkestru” koja će prvi album snimiti početkom sledeće godine sa ciljem da prikaže „world music” stranu ovog ansambla. Na njemu će se naći autorske kompozicije lokalnih muzičara koje u srži nose tradiciju Balkana, poput narodnih melodija i neparnih ritmova, a sve to kroz harmoniju džeza.

U pretprodaji dnevna ulaznica košta 400 dinara, a komplet za oba festivalska dana 700 dinara, dok će tokom festivalskih dana cene ulaznica biti 600 dinara, odnosno 1.000 dinara za komplet. Ulaznice se prodaju na biletarnici Knjaževsko srpskog teatra.