Novi „dabl dabl” za Nenada Vasilića

Autor: WMAS

Kako to divno zvuči da prvi album koji vam objave u domovini, objave kao CD i kao LP. Doduše, Nenad Vasilić je već objavio 10 albuma u svetu, ali tek je „Live at Theater Akzent” licencno objavljen u Srbiji za sve agilniju kuću u džez vodama Metropolis Music.

Nastup trija Nenada Vasilića povodom dodele nagrade „Vojin Mališa Draškoci”. Foto Anđela Petrovski

U „Etnoumlju” broj 31 je Nenad bio „u fokusu”, njegova fotka krasi i naslovnu stranu, a prošle godine je, u okviru World music festivala „Todo Mundo” dobio nagradu Povelja sa statuetom Vojin Mališa Draškoci koju dodeljuju World Music Asocijacija Srbije i porodica Draškoci.

Nenad Vasilić sa svojim triom, u kome su harmonikaš Marko Živadinović i saksofonista Romed Hopfgartner, nastupiće, najpre u sredu, 12. decembra, od 20h u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine (karte se mogu nabaviti po cenama od 1200 i 900 dinara na blagajni Kolarca, svim prodajnim mestima Eventim-a, kao i u Muzičkoj kući Metropolis, Makedonska 21), a u rodnom Nišu će popularni Vasa i njegov trio (ovaj put saksofonista će biti Rastko Obradović) nastupiti u sali Niškog simfonijskog orkestra dan kasnije, 13. decembra u 20.30 (cene karata su iste kao u Beogradu).