Magazin Etnoumlje / Rubrika: Vesti

Etnofest, 21. put, 21. juna

Dvadeset prvi Etnofest, festival muzike sveta, biće održan na Svetski dan muzike (fr. Fête de la musique), 21. juna 2024. godine, u subotičkom pozorištu Kostolanji. Broj mesta je ograničen, pa organizatori mole publiku da se javi na vreme i rezerviše svoju fotelju.

20. 06. 2024.

Izvor: Magazin Etnoumlje / Saopštenje za medije

etnofest

Deseta sednica Generalne skupštine država članica Konvencije o zaštiti nematerijalnog kulturnog nasleđa, Pariz, 2024 (izvor: unesco.org)

Festival muzike sveta, koji ipak ne odustaje, Etnofest već 21 godinu subotičkoj publici donosi najkvalitetniju muziku iz mnogih krajeva sveta, kao i odabrane umetnike sa našeg podneblja.

Dakle u muzičkom smislu, reč je o najbogatijem događaju koji Subotica ima! U kontinuitetu i nepokolebljivo insistiramo na muzičkom profesionalizmu. Naš pristup je dokazano iskrenih namera da se bavi kulturom i isključivo kulturom, bez pomisli na podilaženje ili prilagođavanje trenutnim društvenim trendovima.

Utisci na 16. Etnofesta, održanog 2019. godine

Ove godine, usled nazapamćene suše na polju donacija i dostupnih sredstava na javnim konkursima, Etnofest će obuhvatiti samo jedno veče, i to u subotičkom pozorištu Kosztolányi Dezső (sr. Deže Kostolanji). Međutim, organizatori su se potrudili da program bude zaokružen i relevantan za trenutak u kojem živimo, te da u Suboticu dovedu vrsne umetnike, sa kojima će publika muzički da proputuje od Bliskog Istoka do Srednje Evrope, pri čemu će centralni deo programa imati fokus na tradicionalnu i ritualnu muziku naših krajeva.

dvadeset prvi etnofest

Ulaz na dvadeset prvi Etnofest je kao i prethodnih godina besplatan, ali je preporučeni dobrovoljni prilog za koncertno veče 500 dinara. Broj mesta je ograničen, pa organizatori mole publiku da se javi na vreme i rezerviše svoju fotelju. Kontakt imejl je info@etnofest.org.

Prikaz jedne večeri 18. Etnofesta, održanog 2021. godine

Festival podržavaju: Grad Subotica, Austrijski kulturni forum i Centar / Központ Subotica.

PROGRAM

19.30 – MARWAN ABADO / Austrija, Palestina

20.30 – SVETLANA SPAJIĆ I BOKAN STANKOVIĆ / Srbija

22.00 – TOO MUCH OF SUCH / Srbija, Izrael

etnofest 2024

Korisni linkovi:

Etnofest vebsajt  ǀ  Etnofest Facebook

. . .