Spotom za numeru „Pada mrak” Naked najavljuje peti album

Beogradski sastav Naked objavio je, 5. oktobra, spot za numeru Pada mrak, kojim najavljuje svoj peti album Srećna tuga. Album će biti objavljen 27. novembra za mađarsku kuću NarRator Records, koja godinama unazad svesrdno podržava Naked.

Izvor: Zvanično saopštenje za medije

Spot za numeru Pada mrak sniman je na obodu Beograda, u postindustrijskoj zoni, gde se nalazi klub Ciglanaˮ – kažu članovi benda – „S obzirom na to da poslednjih godina gravitiramo pomenutom kulturnom nukleusu, ideja nam je bila da u spotu dočaramo slobodu koju ovaj prostor emituje, zatim da predstavimo jedan naš običan dan, ali i suživot sa našim nevidljivim komšijama

pada mrak

Naslovnica albuma Srećna tuga

Sastav Naked je osnovan 2006. u Beogradu. Odmah je privukao pažnju lokalne publike i izdvojio se na muzičkoj sceni Srbije zahvaljujući slojevitom i energičnom muzičkom izrazu, prijemčivim, istovremeno intrigantnim autorskim kompozicijama, te kompaktnom, uigranom svirkom. Dodatak pomenutom predstavljaju ubedljivi scenski nastupi i imidž članova grupe, koji bi se najjednostavnije mogao opisati kao veoma kul.

naked

Naked (foto: Nemanja Đorđević)

Naked je jedan od najvitalnijih predstavnika world music scene Srbije. Do sada su nastupali na četiri kontinenta. Pored više od 500 zasebnih koncerata, klupskih svirki i nastupa na festivalima u Srbiji, Mađarskoj, Nemačkoj, Rusiji, Češkoj, Izraelu, Južnoj Koreji itd, tu su i turneje u Južnoj Americi, Italiji, Rumuniji, Indiji…

Stil benda je složen, neusiljen, sliven. Elementi balkanskih tradicija, sa primesom mediteranskih, afričkih i istočnoevropskih tradicija, u sinergiji sa osobenostima džez, fank, rok, fri muzike i puno improvizacije – sve to zajedno stvara prepoznatljivi Naked-zvuk. Taj zvuk u sebi nosi puno emotivnih naslaga – bunt, melanholiju, radost… Svojevrsna srećna tuga, kao opšte stanje muzičke poetike grupe, naročito je otelotvorena na istoimenom petom albumu, koji će uskoro ugledati svetlost dana.

. . .