LETNJI KURS U BUDIMPEŠTI – Prijavite se

Izvor: WMAS

Kurs ”Music as Heritage: from Tradition to Product” će biti održan u Budimpešti od 1 – 10. jula 2019.

Rok za prijavu je 14. februar.

Detalj flajera letnjeg kursa

Kurs je namenjen kako profesionalcima tako i svršenim studentima, vezanim za oblasti etnomuzikologije, etnologije, studija kulturnog nasleđa, socijalne antropologije i sociologije.
Kurs je usmeren na metode i pristupe moderne muzikologije kao integralnog dela studija nasleđa. Na kursu će se istraživati različiti aspekti menadžmenta u sferi muzičkog nasleđa, sa fokusom na razvoj i porast publike, istovremeno vodeći računa o društvenoj odgovornosti, kao savremenom pristupu menadžmentu u kulturi i umetnosti. Kurs obuhvata terenski rad koji će omogućiti da se stekne bolji uvid o istraživačkim metodama i uživo čuje i vidi izvođenje tradicionalne muzike.

Kurs se u velikoj meri oslanja na predavače CEU i na vodeće naučnike kao što su Džonatan Stok (Jonathan Stock, University College Cork) i Martin Stouks (Martin Stokes, King’s College London).

Organizatori su: Organizacija Hangveto (Budimpešta) , koja se bavi tradicionalnom i world muzikom, i Studijski program Kulturno nasleđe Centralno evorpskog univerziteta.
Više detalja, kao i obrazac za prijavu možete naći OVDE >>