BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA STIŽE I U SRBIJU!

Bend će na koncertima promovisati album „Nova Era”, prvi koji su snimili sa novom pevačicom Margheritom Abitom iz Italije

Izvor: Magazin Etnoumlje

Barcelona Gipsy balKan Orchestra (promotivna fotografija)

U našoj zemlji (a i širom Balkana) izuzetno popularni ansambl Barcelona Gipsy balKan Orchestra u okviru promocije svog novog albuma „Nova Era” kreće na turneju po čitavom regionu, a najviše koncerata je planirano u Srbiji. Nakon rasprodatih i zbog pandemije odloženih martovskih koncerata u Italiji, usledila je prinudna pauza, a sada, na veliko iznenađenje, nastavljaju turneju i dolaze prvo u Kragujevac, 30. oktobra, u Sombor 1. novembra, Beograd 3. i 4. novembra i Novi Sad 6. novembra. U ova vremena, sa tolikim ograničenjima za putovanja i koncerte, ovo osveženje će dobro doći. Držimo im pesnice da se sve i desi. Ivan Kovačević, Beograđanin, jedan od osnivača benda, pred sam polazak na put je poručio za naš portal: „Evo krećemo, pa šta bude… Ako se mi ne borimo, ne znam ko će :)))”

Bend će na koncertima promovisati album „Nova Era”, prvi koji su snimili sa novom pevačicom Margheritom Abitom iz Italije, a koji je objavljen 23. oktobra. Mnogi kritičari su već ocenili novu pevačicu kao fenomenalno osveženje ovog benda. U to tek treba i domaća publika da se uveri, nakon što joj je, tokom svih prethodnih turneja, za srce prirasla ranija pevačica Sandra Sagiao.

I na novom albumu, BGKO koriste isti recept – obrade poznatih pesama Balkana, nekoliko romskih pesama i, kao i ranije, poneko iznenađenje. Svakako, uskoro ćete čitati recenziju još jednog sjajnog albuma na našem portalu.

Osim Ivana Kovačevića, kontrabasiste, bend čine pevačica Margherita Abita sa Sicilije, harmonikaš Matija Skirosa iz Italije, gitarista Žulijen Šanal iz Francuske, perkusionista Stelios Togijas iz Grčke, klarinetista Dani Karbonelj, violinista Pere Nolasc Turu iz Španije i violinista Oleksandar Sora iz Ukrajine.

Karte za koncerte u Beogradu su u prodaji na tickets.rs a cena je 1800 i 2000 dinara. Ono što nas sve zanima, dozvoljeno je prisustvo 250 ljudi u publici, dakle, požurite.

Predstojeći koncerti:

Petak, 30. 10. – Pozorište Kragujevac

Nedelja, 1. 11. – Pozorište Sombor

Utorak, 3. 11. – Dom omladine Beograd

Sreda, 4. 11. – Dom omladine Beograd

Petak, 6. 11. – Pozorište mladih Novi Sad