DRUGI „ZEMAN FESTAˮ JE PRED NAMA

Izvor: WMAS

U Novom Pazaru, od 15 – 17. avgusta biće održano drugo izdanje world music manifestacije „Zeman Festˮ.

zeman fest plakat

I vrapci već pevaju na granama: World music festivali se šire Srbijom. Opasan neki virus je to. Prošle godine je u Novom Pazaru svoj život otpočeo „Zeman Festˮ, sa zanimljivim programom. Ove godine je festival, koji organizuje Kulturni centar Novi Pazar, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i samog Grada, ponudio još zanimljiviji trodnevni program.

Već u četvrtak, 15. avgusta u Gradskom parku će nastupiti Damir Imamović i Vasil Hadžimanov. Njih dvojicu ne treba posebno predstavljati našim čitaocima, ali raduje stalna otvorenost obojice umetnika ka novim saradnjama. Koncert u Novom Pazaru biće njihov prvi zajednički nastup.

Veče kasnije, 16. avgusta publika će uživati u dva nastupa. Najpre će se predstaviti slovenački kvintet Sentido, koji kombinuje flamenko ples sa džez i etno motivima, a nakon njih će turski sastav Mavi-Siyah prikazati svoje viđenje spoja Andaluzije i Anadolije. Zanimljivo koncipirano i neobično flamenko veče.

Kraj festivala, 17. avgusta je ostavljen za takmičenje „Glas Zemanaˮ. Trinaest pevača iz Makedonije, BiH, Hrvatske i Srbije će se nadmetati u izvođenju pesama Balkana.

Prošlogodišnja pobednica Zvezdana Novaković, slovenačka pevačica koja je završila magistarske studije pevanja na čuvenoj akademiji u Plovdivu, nastupiće sa internacionalnim sveženskim saksofon kvartetom Roya. Program upotpunjuju 3 radionice, čime organizator pokazuje da u odličan koncept festivala treba da uđe i edukativni deo.