Pred nama je novi world music festival: „Boban Festˮ

Izvor: WMAS

U Vladičinim Hanu, 28. avgusta, biće održano prvo izdanje manifestacije „Boban Festˮ.

prvi boban fest

Logo prvog izdanja „Boban Festaˮ

Da li postajemo dosadni sa tezom da će ovu godinu u Srbiji obeležiti veliki broj world music festivala? Novo ime na mapi je „Boban Festˮ, koji će biti održan u Vladičinom Hanu 28. avgusta. Kada kažete Vladičin han i Boban, svima je jasno da je u pitanju Boban Marković, najpoznatiji stanovnik ovog gradića i najčuveniji romski trubač današnjice. Dugogodišnja želja velemajstora trube da u svom rodnom gradu napravi festival, na kome će svirati njegove kolege iz Srbije i Evrope, konačno se ostvaruje.

Pod pokroviteljstvom Opštine Vladičin Han, festival organizuje novoosnovano Udruženje „Čuvari trube – Boban Markovićˮ. O Bobanu ne treba ovde trošiti reči, a dodajmo samo da je njegov najnoviji album Mrak konačno objavljen i u Srbiji, za PGP RTS.

marko markovic brass band

Marko Marković Brass Band, Pannonica 2018, Foto: Andrzej Rams

Na prostorima Sportskog centra Vladičin Han, biće održana četiri koncerta. Početak programa je u 19 časova, a zanimljivo je da organizator nije najavio da li će na festivalu nastupiti i sam Boban Marković, osim u ulozi domaćina manifestacije. No, teško je poverovati u to da će Boban ostaviti trubu kod kuće…

PROGRAM „Boban Festaˮ

Đorđe Davidović Kvartet, 19.15

Karavan familia (Mađarska), 20.30

Bilja Krstić i Bistrik Orkestar, 21.45

Marko Marković Brass Band, 23.00