Ovaj DVD dostupan je jedino kao fizičko izdanje.

Većinu izdanja WMAS Recordsa možete kupiti u Jugotonovoj prodavnici u Beogradu (u ul. Nušićevoj 27), po promotivnim i veoma pristupačnim cenama, u prodavnici Metropolis Music Café u Beogradu, u Makedonskoj 21 (nekada prodavnica PGP RTS-a) i „Dallas Music Shop-u” (bivši „Mamut”, Sremska 2). Izdanja možete poručiti i putem mejla: etnoumlje@gmail.com

Preuzmite katalog WMAS Records-a / Download the catalogue of WMAS Records

WMAS dvd 248
ISAN 0000-0003-AECB-0000-4-0000-0000-P

Već uvodnom „Morava“ biva nam jasno da je u ceo projekat uloženo mnogo truda, novca i znoja, kako u izvođačkom tako i u produkcijskom smislu. Kompaktna ekipa je na savršen način predstavila karakterističan spoj narodne muzičke građe i modernog izraza, potpomognut koreografijom i energijom koje ostavljaju još dublji utisak.
Priča o posebnosti sastava VRELO počinje još 1999. godine, da bi se uobličila u sadašnju formu 2003., a da pored dva albuma („Uzde na belo“, 2003. i „Preko reke“, 2008.) i pregršt koncerata dato ime zavređuje veće poštovanje u inostranstvu nego u Srbiji. Bilo kako bilo, Vrelo je u novembru 2012. održalo koncert u rodnoj Rumi, u Kulturnom centru, kada je i snimljen ovaj DVD prvenac.
Već uvodnom „Morava“ biva nam jasno da je u ceo projekat uloženo mnogo truda, novca i znoja, kako u izvođačkom tako i u produkcijskom smislu. Kompaktna ekipa je na savršen način predstavila karakterističan spoj narodne muzičke građe i modernog izraza, potpomognut koreografijom i energijom koje ostavljaju još dublji utisak. Fantastične live prezentacije numera kao što su „Povenulo sve“, „Brovi“, „San me mori“, pomenuta „Morava“, „Dodola“ i „Oj ubava“ prosto su okupane zadivljujućom eksplozivnošću celog benda koji nam je ponudio nesvakidašnji pristup, istovremeno žestok i emotivan.
Fantastično pevanje, igranje i sviranje obezbeđuju iskreno uživanje u ponuđenom, odezbeđuju utisak da komuniciramo sa nestvarnim talasima kojim smo okupani, ali i omađijani. DVD-om „Pogledaj me kako pevam“ devojke i momci kao da nam se predstavljaju poput veoma živog organizma, čudnovatog bića koje je došlo pravo iz narodnih predanja na binu. Vrelo je još jednom pokazalo da se može osmisliti moderan, savremeni koncept a da se ostane veran nasleđu, zaostavštini koja podrazumeva neka lepša, jednostavnija i nevina vremena. Vremena kada se kvalitet definitivno više vrednovao.
Pored zbilja fenomenalnih vokala i emotivne izvedbe, devojke su pružile i odlične, a smislene i usklađene pokrete koji su već uzavrelu atmosferu podigli do vrhunca. Takođe, tehnički potkovana ritam sekcija kao da je unela nova poglavlja u već razrađenu priču, tako nam pruživši dodatnu dozu originalnosti, što se posebno ceni.
Nažalost, ovaj DVD ne sadrži nešto što je uobičajeno za ovakva izdanja. Uskraćeni smo za (makar kratak) intervju sa članovima benda, a jasno je da bi imali mnogo toga da kažu, odnosno da bi slušaoci voleli da ih vide i čuju i u tom izdanju, naročito zbog toga što se ne može reći da Vrelo dobija veliku medijsku pažnju. No, očigledno su Rumljani želeli i da na ovaj način pokažu da imaju prelepe koncertne nastupe, da imaju nesvakidašnju energiju i da se svakako izdvajaju od ostalih projekata sličnog muzičkog i vizuelnog usmerenja. U tome su itekako uspeli.

Boban Pantoš

VRELO

Live 2012 KC Ruma