Ovo izdanje je štampano u malom tiražu, ne može se naći u slobodnoj prodaji i jedino se može poručiti od izdavača i Veljka Nikolića – Papa Nika putem e-maila: institutemusic@yahoo.com

Preuzmite katalog WMAS Records-a / Download the catalogue of WMAS Records

10 X CD Limited Edition Box Set

A buklet in English

WMAS cd 271-280

Diskografska kuća WMAS Records koja je pod okriljem World Music asocijacije Srbije, objavila je desetostruki cd box set sa pratećom knjižicom sa izborom iz opusa kultnog beogradskog sastava „Institute”. Na ovom zahtevnom izdanju predano je radila grupa entuzijasta predvođena Veljkom Nikolićem – Papa Nikom.

„Institute” stvara muziku slobodnog duha koja se u najširem smislu može nazvati alternativni, eksperimentalni etno-džez, sa velikim uticajem afričke, indijske i balkanske muzike. Kroz ovaj sastav je u periodu, dugom više od 40 godina, prošlo nekoliko stotina muzičara, koji su kraće ili duže bili njegovi članovi. Zahvaljujući svojoj kreativnosti, pokretačkoj energiji, i istrajnosti, Papa Nik je najzaslužniji za njen dugi opstanak na ovdašnjoj sceni.

U pratećoj knjižici na 32 strane koja je na engleskom jeziku može se naći obilje fotografija i drugog dokumentarnog materijala sa ciljem da se javnost upozna sa muzičkom alhemijom sastava koji je prošao niz evolutivnih umetničkih faza, a koji u osnovu koristi folklor kao nadahnuće i improvizaciju kao način izražavanja. Muzika „Institute” je pitanje trenutka i zato je nesvakidašnja i uvek drugačija.

Izdanje je štampano u malom tiražu, ne može se naći u slobodnoj prodaji i jedino se može poručiti od izdavača i Veljka Nikolića – Papa Nika putem e-maila: institutemusic@yahoo.com

WMAS

Papa Nik & Institute LIVE – Oduncoba Egoroly

© Binta Sound