RadioAparat i WMAS

Na programu RadioAparata, osvežavajućeg i podsticajnog internet medija u Srbiji danas, 11. oktobra 2019, od 16 časova, biće emitovana prva emisija posvećena Balkan World Music Chart-u. RadioAparat i WMAS na taj način zvanično otpočinju saradnju i međusobnu podršku.

Izvor: WMAS

radioaparat i wmas

RadioAparat – autentična internet radio stanica na medijskoj sceni Srbije – svoj program emituje iz Galerije Kolektiv u Karađorđevoj ulici, u Beogradu. Osnovan je 2016. godine sa idejom kreiranja modernog, angažovanog i zabavnog medija, koji će okupljati i promovisati različitost, znatiželju i kritičko promišljanje stvarnosti i pop kulture danas.

Program čine muzičke, društveno-angažovane, kulturno-obrazovne i zabavne emisije, koje se mogu premijerno slušati na njihovom zvaničnom sajtu, ili odloženo, na Mixcloud-u, gde RadioAparat redovno „kači” podkaste.

Od oktobra 2019. RadioAparat otpočinje saradanju sa World Music asocijacijom Srbije, u vidu specijalnih emisija, koje će biti posvećene projektu Balkan World Music Chart. Naime, početkom svakog meseca biće emitovane BWMC top liste, uz prigodnu priču o muzičarima, bendovima, albumima, izdavačima i konkretnim numerama.

Saradnja RadioAparata i World Music asocijacije Srbije zvanično otpočinje 11. oktobra, emitovanjem treće ovogodišnje BWMC top liste (liste se objavljuju kvartalno: krajem marta/juna/septembra/decembra). Ista lista biće emitovana i početkom novembra i decembra, ali uvek sa drugim odabirom numera sa istih 10 albuma. Plan za januar, februar i mart 2020. godine podrazumeva plasiranje godišnje BWMC liste najboljih balkanski-orijentisanih world music albuma u 2019. godini.