LIBANSKI DUO PRAED PONOVO U SRBIJI

Izvor: WMAS

Duo PRAED će održati dva koncerta u Srbiji – 6. juna u Novom Sadu i 7. juna u Beogradu.

Duo Praed: Paed Conca (levo) i Raed Yassin (desno). Foto: Tony Elieh

Nakon samo tri godine, Raed Yassin i Paed Conca, kao duo PRAED, vraćaju se u Novi Sad i Beograd, gde su nastupali u aprilu 2016. godine. Članovi dua za svoj rad kažu:

„Od samog nastanka Praed je pokazao veliko interesovanja za muziku, kao medij u kome se odslikava komplikovana struktura egipatskog društva. Istraživanja kojima smo se bavili su nam pokazala snažne veze između zvuka shaabi i muzike Mouled, koja se izvodi tokom religijskih obreda. Hipnotizujući psihodelični efekt, koji postoji u ovoj muzici, bio je okidač da nađemo sličnosti u drugim popularnim žanrovima, u kojima je dominantan taj zvučni delirijum, poput fri džeza i psihodeličnog roka. Tu leži muzička veza koja nas je inspirisala.ˮ

Na koncertima će Praed promovisati četvrti abum Doomsday Survival Kit, objavljen ove godine za izdavačku kuću Akuphone. U okviru svoje evropske turneje, duo će održati koncert u Novom Sadu, u klubu CK 13, 6. juna sa početkom  u 21 sat, dok će dan kasnije svirati  u bašti beogradskog kluba Drugstore, sa početkom u 23 časa, a pre njih će nastupiti Lenhart Tapes.

Koncerte je podržala švajcarska fondacija za kulturu Pro Helvetia.