Divanhana nam poklanja „Zovuˮ

Izvor: Promo

Popularni bosanskohercegovački sevdah bend Divanhana svim svojim poštovaocima poklanja novu pesmu imena „Zovaˮ. Ovo je prvi singl sa pevačicom Šejlom Grgić, koja je od jesenas deo kolektiva.

zova

Divanhana (foto: Cat Norman)

U pitanju je i prva autorska kompozicija Divanhane, koja, kako akteri navode, predstavlja početak novog poglavlja u stvaralaštvu grupe:

„Jako predano i temeljito smo bivali posvećeni kreativnom radu. Oslobođeni stilskih okova, noseći u naručju svo muzičko znanje koje smo prethodnih godina naše karijere upijali, upustili smo se u jednu novu avanturu koja nas je u suštini odvela do nas samih; do naših kreativnih korijena iz kojih će se tek izviti stablo, grane i olistati plodovi naše mašte. Iza zidova našeg malog studija, rodilo se mnoštvo novih melodija i stihova, te kada se prašina kreativnog nereda slagla, potajno, tiho i sasvim nenametljivo rodila se „Zova“, naša prva autorska pjesma. U ime cijelog tima koji je radio na muzici, lirici i video sadržaju, moram reći da smo jako sretni i ponosni na naš rad, te da je „Zova“ sasvim sigurno samo jedan kamenčić mozaika novog poglavlja u stvaralaštvu Divanhane“, izjavio je pijanista benda Neven Tunjić.

Pesmom „Zovaˮ Divanhana ujedno najavljuje i početak koncertne sezone, koja će u aprilu mesecu obuhvatiti nastupe u Kanadi, Sloveniji, Francuskoj, Belgiji i Holandiji.

Pesma je snimana u LongPlay studiju u Sarajevu, a produkciju potpisuje dugogodišnji saradnik benda Borjan Milošević. Video je sniman u magičnom ambijentu muzeja Despića kuća u Sarajevu, za čiju realizaciju su zaslužni Nermin Fetić, Kenan Pašić, Vanja Mijatović, te sami akteri, članovi benda Divanhana.

Divanhana „Zovuˮ poklanja i putem besplatnog preuzimanja koje je dostupno na službenoj stranici benda.