APLICIRAJTE ZA NASTUP NA FESTIVALU „BUDAPEST RITMOˮ

Autor: WMAS

Otvara se nova prilika za učešće u showcase dela festivala „Budapest Ritmoˮ, koji će od 3. do 6. oktobra 2019. imati svoje četvrto izdanje.

Na festivalu „Budapest Ritmoˮ 2018. Foto: Promo

Mađarska world music scena je živahna zahvaljujući i brojnim festivalima koji se tamo održavaju, ali i podršci koju muzičari dobijaju iz kulturnih fondova. Priliku da se predstave tamošnjoj publici, ali i novinarima, promoterima i agentima iz celog sveta imaju već od samog početka učesnici showcase dela festivala „Budapest Ritmoˮ. Festival će od 3. do 6. oktobra 2019. imati svoje četvrto izdanje. Na stranicama magazina „Etnoumljeˮ ste imali priliku da čitate kako je bilo na festivalu prethodnih godina. Od prošle godine festival je otvorio mogućnost da na toj „pokaznojˮ večeri nastupe i muzičari iz Srednje i Istočne Evrope.

Ove godine će 3. oktobra nastupiti tri mađarska sastava i tri benda koji dolaze iz ostalih zemalja. Prilika je odlična, i za razliku od nekih drugih festivala, „Budapest Ritmoˮ pokriva troškove smeštaja, a verovatno i troškove puta. Grupama je omogućeno da se sretnu oči u oči sa nekim od najvećih world music stručnjaka, koji će ih posavetovati i kritikovati.

Konkurs za učestvovanje je otvoren do 24. marta.

Više o načinu apliciranja i o tome šta sve i gde treba poslati možete naći OVDE >>