WOMEX  ZOVE – PRIJAVITE  SE

Izvor: WMAS

WOMEX je i ove zime otvorio poziv za prijavljivanje u nekoj od četiri kategorije. Rok je 22. mart.

Pogled na Tampere sa kule Nasineula. Foto: Laura Vanzo

Najvažniji svetski skup kada je world music u pitanju imaće svoje 25. izdanje u finskom gradu Tampereu od 23. do 27. oktobra ove godine. Najvećem svetskom sajmu/festivalu/konferenciji svake godine prisustvuje oko 3000 ljudi iz „biznisaˮ (muzičari, producenti, izdavači, festivali, promoteri, filmadžije i drugi).
O nekoliko prethodnih izdanja možete čitati u ranijim, štampanim brojevima „Etnoumljaˮ, ali i na portalu.
Da biste ostvarili svoj pun kreativni potencijal treba učestvovati. No, broj onih koji tamo nastupaju (mogućnosti su: showcase nastupi bendova, DJ-eva, učešće muzičkih dokumentarnih filmova i predstavljanje neke važne teme na konferencijskom delu) je ograničen.
Stoga WOMEX svake zime otvara poziv za prijavljivanje u svakoj od ove 4 kategorije, pa u maju žiri, poznat kao „7 Samurajaˮ bira učesnike. Primera radi u poslednjih nekoliko godina, prosek prijava za koncertne nastupe je oko 800. Dakle, konkurencija je velika, ali je i velika šansa da vas vide i čuju oni koji reba da vas vide i čuju.
Procedura prijavljivanja je za sve ista, treba otići na http://www.womex-apply.com/ i tu videti šta je sve potrebno, sakupiti materijal i prijaviti se. Ne zaboravite da prijavljivanje traje do 22. marta .
Želimo vam puno sreće!