KUSTENDORF : Muzički program u

WORLD MUSIC bojama

Autor: WMAS

Na obroncima Tare, na Mećavniku, od 11. do 16. januara 2019. biće održano dvanaesto izdanje Filmskog i muzičkog festivala „Kustendorfˮ. Festival je postao poznat kako po tome što dovodi poznata imena iz sveta filma, zatim po radionicama za mlade filmadžije, zbog sjajne atmosfere i gostoprimstva, ali i po bogatom muzičkom programu.

Promotivni plakat festivala

Svake večeri, nakon prikazivanja poslednjeg filma, tačno u ponoć diže se filmsko platno i poznati bendovi počinju da sviraju za posetioce festivala, ali i za sve koji su, željni muzike, spremni da se u nekoj od snežnih januarskih noći zapute na put dug ko zna koliko kilometar, da bi čuli neki od sastava.

Ovogodišnji muzički program je skoro 100% satkan od world music-a, koji je inače uvek prilično zastupljen na festivalu. Prve muzičke večeri će nastupiti moldavski Veliki Orkestar narodne muzike braće Advahov. Italijanski kantautor Vinićo Kaposela (Vinicio Capossela), koji u svojim radovima uključuje različite muzičke tradicije, inspirisan rembetikom, trubačima, serenadama, nastupiće 12. januara. Poslednja tri dana su rezervisana za domaće zvezde. Najpre će publiku u tzv. Srpsku novu godinu uvesti naš, a norveški harmonikaš Jovan Pavlović u pratnji Marko Marković Brass Benda, zatim će na dan najpopupularnije slave među Romima – Svetog Vasilija, 14. januara nastupiti beogradski sastav Kal, a muzički program festivala će zatvoriti Bilja Krstić sa svojim Bistrik orkestrom.

Više detalja o učesnicima muzičkog programa možete naći OVDE >>