Rubrika: Crtice

Umešno putovanje kroz stilove

Crtica o koncertnoj promociji trećeg albuma Marka Luisa „Euridika”, održanoj 16. decembra 2018. godine u Domu omladine Beograda.

Autor: Danko Strahinić

Sa koncerta Marka Luisa, DOB, 16. decembar 2018. Foto: Danko Strahinić

Koncertna promocija trećeg albuma Marka Luisa Euridika izazvala je veliko interesovanje publike. Tako je tri dana nakon prvog koncerta Marko Louis sa svojom sedmorkom imao bolje popunjenu salu Amerikana beogradskog Doma omladine nego na prvom nastupu. Od prvih taktova vidno raspoloženi i muzičari i publika napravili su feštu. Dok su se ređali hitovi poput „Shine On Meˮ, „Pandoraˮ u beat box pratnji, „Pada noćˮ, „Pašanaˮ, „Svet je tvojˮ, koju je otpevao sa svojom sestrom Majom Louis, publika je energično pratila svako izvođenje.

Sa koncerta Marka Luisa, DOB, 16. decembar 2018. Foto: Danko Strahinić

Marko Louis bend su suvereno vladali scenom ali i svim žanrovima koje vešto kombinuju u pesmama od soul popa, preko afro zvuka, vedrog ciganske-balkanskog melosa, sjajnih duvačkih deonica sa prizvukom zapadne Srbije i nezaobilaznog juga.

Uz jedan bis na kome su izvedene „Cveće cafnaloˮ, koju je sam otpevao na klaviru, „Zbog njeˮ sa poslednjeg albuma, „Where is Your Love“, i „Everybody Follow Meˮ, hita sa prvog albuma, koncert je ovacijama zatvoren, sad već world music standardom, čuvenom pesmom „Đelem, đelemˮ.

Nadareni Marko Louis je još jednom pokazao da umešno putuje kroz muzičke stilove, dok se na koncertima u Domu omladine videlo da ima publiku koja ga na tom putovanju verno prati.