Četvrta FRKA u Beogradu

Autor: oficijalna najava

Četvrti festival romske kulture i aktivizma „FRKA#4” održava se 27. decembra u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Program počinje u 18 časova okruglim stolom na temu dobrih praksi u zapošljavanju Roma, nakon čega će koncerte održati sastavi „Kal” i „Gipsy Rhapsody”, Željko Vasić, Tanja Banjanin i Ivan Kurtić.

Cilj festivala je promocija romske kulture i širenje duha tolerancije i jednakosti svih građana i manjinskih grupa u Srbiji.

Foto: promo

Na festivalu će biti predstavljena romska kultura na savremen, kreativan i inovativan način, bez isticanja kulturnih i etničkih razlika, naglašavajući univerzalne vrednosti koje su zajedničke svim građanima Srbije, navode organizatori, a sve sa ciljem otklanjanja postojećih stereotipa i predrasuda.

Ulaznice za festival su besplatne i mogu se rezervisati preko imejla: frkafest@gmail.com

Festival organizuje Romski kulturni centar u saradnji sa Koordinacionim telom za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Republike Srbije, Nemačkom razvojnom saradnjom koju sprovodi GIZ, Kancelarijom za ljudska i manjinska prava i Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije.